Koopproces

Je hebt interesse in een woning van Wonen in Verdi. Hoe gaat de aankoop van een woning in dit plandeel nou precies in zijn werk? En wat staat je de komende tijd te wachten? Wij hebben het voor je inzichtelijk gemaakt in een stappenplan.

 

Stap 1: Geef je bouwnummervoorkeur door

Deze fase is afgerond

Het is zover! We hebben nieuwe informatie over de woningen van fase 2 en 3 van Wonen in Verdi. Je kunt nu dan ook je favoriete bouwnummers doorgeven. 

Ga naar de 
interactieve kaart en bekijk per bouwnummer onder andere de woonoppervlaktes, de impressies, de plattegronden én de prijsranges. Op basis daarvan horen we graag naar welke bouwnummers jouw voorkeur uitgaat. 

Stap 2: Nu in verkoop! (vanaf woensdag 26 juni start digitale inschrijfperiode)

Ben jij woensdag 26 juni niet bij de start verkoop geweest op het kantoor van Woonvast Makelaars in Amersfoort? Geen punt. Alle informatie over de woningen en de definitieve prijzen zijn te vinden op deze website. Mocht je hierover nog vragen hebben, neem dan contact op met de makelaar. De inschrijving verloopt volledig digitaal. Je digitale inschrijfformulier is beschikbaar binnen je account op de website. Deze komt direct in beeld bij het inloggen.

Jouw inschrijving is persoonsgebonden en dus niet overdraagbaar. Je kunt je maar één keer inschrijven.

Tijdens de inschrijfperiode kun je je inschrijven op de bouwnummers van jouw voorkeur door in te loggen op jouw account. Je krijgt het inschrijfformulier dan direct in beeld. Voor het invullen stellen wij enkele vragen inzake bijvoorbeeld je contactgegevens en je eventuele partner, financiële gegevens zoals je inkomen, wat voor soort arbeidsovereenkomst je hebt, de geschatte waarde van een eventuele eigen woning, of je spaargeld, eigen vermogen of financiële verplichtingen hebt en natuurlijk welke bouwnummers jouw voorkeur hebben. Deze informatie vragen wij om te voorkomen dat we je een woning toewijzen die buiten je financiële mogelijkheden valt.

De officiële inschrijftermijn is verstreken, maar je kunt je nog altijd inschrijven voor alle beschikbare woningen. Schrijf je je in voor een woning die al onder optie is, dan word je aangemerkt als reservekandidaat. Valt er een potentiële koper af, dan nemen we contact op.

Klik op een bouwnummer in de kavelkaart om alle woningspecificaties, zoals de woon- en kaveloppervlaktes en de verkoopprijzen, te bekijken. Vervolgens kun je je via de pop-up (opnieuw) aanmelden. Eenmaal in je persoonlijke account kun je het ‘Digitaal inschrijfformulier’ volledig invullen en versturen.

De toewijzing woningen (vanaf 15 juli, week 29)

In de week van 15 juli beginnen we met de toewijzing van de woningen. Op basis van de ideale match wordt bepaald aan wie welke woning wordt toegewezen. Hierbij hebben we één doel: zoveel mogelijk mensen blij maken met de woning van hun eerste keuze. Als je een woning toegewezen krijgt, word je in de week van 15 juli gebeld door de makelaar. Je hoort dan op welke woning je een optie hebt. Ook krijg je tijdens dit gesprek meer informatie over het verdere proces.

Heb je geen woning toegewezen gekregen, dan informeren we je op het moment dat alle woningen zijn toegekend.

Tekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst

In jouw account zie je welke woning aan jou is toegewezen. Ben je er zeker van dat dit jouw droomwoning is, dan volgt een afspraak met de makelaar om de koop-/aannemingsovereenkomst te tekenen. Gefeliciteerd met je woning! Je ontvangt ook de kopersmap met stukken over jouw woning, zoals contractstukken, de technische omschrijving en de technische tekeningen.

De financiering

Over het algemeen heb je twee gesprekken met de hypotheekadviseur over de financiering van jouw nieuwe woning. Het eerste gesprek is oriënterend en vindt vlak voor de aankoop van je woning plaats. Dit geeft je inzicht in je financiële mogelijkheden. Het tweede gesprek leidt tot een officiële hypotheekaanvraag. Dit gesprek vindt plaats nadat je de koop-/aannemingsovereenkomst hebt getekend bij de makelaar.

Naar de notaris

Wanneer je financiering rond is, ga je naar de notaris waar je tekent voor de leveringsakte en de hypotheekakte. Een belangrijk moment, want als je de deur uitloopt, ben je eigenaar van de grond waarop je woning wordt gebouwd.

Betaling

Hoe gaat het nu met de betaling van je nieuwe woning? Je betaalt je nieuwe woning in termijnen. De eerste betaling vindt plaats bij de levering van de grond. Is de bouw al gestart? Dan moeten ook eventuele vervallen bouwtermijnen bij de grondlevering worden betaald. De bouwtermijnen  stuur je naar de hypotheekverstrekker met de vraag deze te voldoen.

Stap 3: Woning samenstellen

Het leuke is dat er verschillende mogelijkheden zijn om je woning naar eigen smaak en wens aan te passen. Onze kopersbegeleider neemt contact met je op voor een gesprek en adviseert je hierbij. Ook is het tijd om een bezoek te brengen aan Woonbelevingscentrum LIV om inspiratie op te doen voor de afwerking van je woning. In de showroom, met een oppervlakte van meer dan 3.000 m2, staan vier modelwoningen op ware grootte. De vier eigentijdse woningen zijn volledig ingericht en variëren in indeling en stijl, maar zijn zeer goed te vergelijken met jouw woning. Loop door de woningen, laat je inspireren en krijg een goede indruk van afmetingen, materialen, afwerkingen en mogelijkheden.

Stap 4: Start bouw

Niets staat de bouw van jouw woning meer in de weg, want je financiering is goedgekeurd, alle opschortende en ontbindende voorwaarden uit de koop- en aannemingsovereenkomst zijn voldaan en je hebt je woonkeuzes gemaakt. De bouw gaat van start. Funderingen worden gelegd en casco’s opgebouwd. De nieuwe wijk krijgt vorm. Tijdens de bouwwerkzaamheden houdt onze kopersbegeleider je op de hoogte van de voortgang van de werkzaamheden. Je ontvangt regelmatig een nieuwsbrief en je wordt uitgenodigd voor kijkmiddagen op de bouw zodat je zelf een kijkje kunt nemen.

Benieuwd naar hoe de bouw van jouw huis in zijn werk gaat? Bekijk onze film "Contractondertekening tot oplevering"

Bekijk de film

Stap 5: Overdracht

Hoera! Dit is het moment waar je naar uit hebt gekeken. Je woning is klaar en wordt opgeleverd. Nadat je de sleutels hebt ontvangen, is de woning écht helemaal van jou. Je kunt beginnen met het naar jouw smaak inrichten van de woning. Geniet ervan!

VRAGEN

Heb je vragen? Via je persoonlijk account (nadat je je hebt aangemeld), kun je vragen stellen in de chat. Team Wonen in Verdi staat je graag te woord!

Zie jij jezelf hier al wonen?

De woningen van fase 2 en 3 van Wonen in Verdi zijn nu in verkoop. Bekijk de interactieve kavelkaart voor alle beschikbare informatie, plattegronden en prijzen, en schrijf je in voor de bouwnummers waarvoor jij in aanmerking wilt komen. 

Let op: inschrijf kan tot zondag 14 juli 2019, 23.59 uur!

Bekijk de kavelkaart

Inloggen


Account aanmaken

Heb je nog geen account, registreer je dan nu als belangstellende.

Account aanmaken