Koopproces

Interesse in een woning? Dan wil je misschien graag meer weten over de mogelijkheden, zodat je een goede keuze kunt maken. Wanneer je je aanmeldt en je gegevens achterlaat, neemt Woonvast Makelaars contact met je op. Je zit nergens aan vast, maar zo weet je wel precies wat de mogelijkheden zijn en kun je vrijblijvend jouw woonwensen bespreken. Opties zijn wellicht alleen nog in overleg mogelijk vanwege bouwvoorbereidingen.
 

Alle woningen zijn verkocht

Alle woningen in Wonen in Verdi zijn verkocht.

 

Wil jij straks Wonen in Verdi? Meld je dan nu aan en laat je gegevens achter. Een makelaar van Woonvast Makelaars neemt dan op korte termijn contact met je op. Is er een woning voor je gereserveerd, dan kom je bij de makelaar op gesprek. Na een informatief gesprek van circa 1,5 uur ben je volledig geïnformeerd. Na dit gesprek volgt een bedenktijd van circa één week waarna de koopbeslissing gemaakt dient te zijn.

 

Heb je een woning toegewezen gekregen? Dan zijn dit de vervolgstappen:

Stap 1: Koopgesprekken

TEKENEN VAN DE KOOP-/AANNEMINGSOVEREENKOMST

In jouw account zie je welke woning aan jou is toegewezen. Ben je er zeker van dat dit jouw droomwoning is, dan volgt een afspraak met de makelaar om de koop-/aannemingsovereenkomst te tekenen. Deze tekenafspraak duurt circa één uur. Gefeliciteerd met je woning! Je ontvangt ook een USB stick met stukken over jouw woning, zoals contractstukken, de technische omschrijving en de technische tekeningen.
 

DE FINANCIERING

Over het algemeen heb je twee gesprekken met de hypotheekadviseur over de financiering van jouw nieuwe woning. Het eerste gesprek is oriënterend en vindt vlak voor de aankoop van je woning plaats. Dit geeft je inzicht in je financiële mogelijkheden. Het tweede gesprek leidt tot een officiële hypotheekaanvraag. Dit gesprek vindt plaats nadat je de koop-/aannemingsovereenkomst hebt getekend bij de makelaar.


NAAR DE NOTARIS

Wanneer je financiering rond is en alle opschortende en ontbindende voorwaarden uit de koop- en aannemingsovereenkomst zijn voldaan, ga je naar de notaris waar je tekent voor de leverings- en hypotheekakte. Een belangrijk moment, want als je de deur uitloopt, ben je eigenaar van de grond waarop je woning wordt gebouwd.

 

BETALING

Hoe gaat het nu met de betaling van je nieuwe woning? Je betaalt je nieuwe woning in termijnen. De eerste betaling vindt plaats bij de levering van de grond. Is de bouw al gestart? Dan moeten ook eventuele vervallen bouwtermijnen bij de grondlevering worden betaald. De bouwtermijnen stuur je naar de hypotheekverstrekker met de vraag deze te voldoen.

Stap 2: Woning samenstellen

Het leuke is dat er verschillende mogelijkheden zijn om je woning naar eigen smaak en wens aan te passen. Onze wooncoach neemt contact met je op voor een gesprek en adviseert je hierbij. Ook is het tijd om een bezoek te brengen aan Woonbelevingscentrum LIV.

Stap 3: Start bouw

Niets staat de bouw van jouw woning meer in de weg. Funderingen worden gelegd en casco’s opgebouwd. De nieuwe wijk krijgt vorm. Tijdens de bouwwerkzaamheden houdt onze wooncoach je op de hoogte van de voortgang van de werkzaamheden.

Tot nader order organiseren wij helaas geen tussentijdse kijkdagen meer op de bouwplaats. Wij zetten alles op alles om het risico op een eventuele besmetting met corona op onze bouwplaatsen te minimaliseren. Dit doen we voor jouw en onze gezondheid. Maar ook om de voortgang van de bouw zo goed mogelijk te borgen. Op het moment dat er een besmetting met corona op onze bouwplaats wordt vastgesteld, moeten wij onze bouwplaats veertien dagen sluiten. Dit heeft direct gevolgen voor de opleverdatum van jouw woning. Op eigen initiatief de bouwplaats te bezoeken is niet toegestaan. Wij kunnen ons goed voorstellen dat dit niet aansluit bij jouw verwachtingen rondom de aankoop en bouw van jouw nieuwe woning. Daarom doen we er alles aan om jou goed te informeren over de voortgang door middel van nieuwsbrieven en updates met foto’s op social media.

Benieuwd naar hoe de bouw van jouw huis in zijn werk gaat? Bekijk onze film "Contractondertekening tot oplevering"

Bekijk de film

Stap 4: Overdracht

Hoera! Dit is het moment waar je naar uit hebt gekeken. Je woning is klaar en wordt opgeleverd. Nadat je de sleutels hebt ontvangen, is de woning écht helemaal van jou. Je kunt beginnen met het naar jouw smaak inrichten van de woning. Geniet ervan!

*Planning is een prognose en is onder voorbehoud van onder andere planwijzigingen en weersomstandigheden. Aan de prognose kunnen geen rechten worden ontleend.

VRAGEN

Heb je vragen? Via je persoonlijk account (nadat je je hebt aangemeld), kun je vragen stellen in de chat. Team Wonen in Verdi staat je graag te woord!

Zie jij jezelf hier al wonen?

Interesse in een woning? Dan wil je misschien graag meer weten over de mogelijkheden, zodat je een goede keuze kunt maken. Wanneer je je aanmeldt en je gegevens achterlaat, neemt Woonvast Makelaars contact met je op. Je zit nergens aan vast, maar zo weet je wel precies wat de mogelijkheden zijn en kun je vrijblijvend jouw woonwensen bespreken. 

Meld je vrijblijvend aan

Inloggen


Account aanmaken

Heb je nog geen account, registreer je dan nu als belangstellende.

Account aanmaken